Staand v.l.n.r.: Etienne ten Napel, Silke Kats, Dominic Zeeman, Mitchell Springer, Jordi Bontenbal en Raymon Schipper.
Geknield v.l.n.r.: Steven Giele, Kelly Zeeman, Kevin Giele, Sebastiaan Peereboom, Clenn van Riel, Robin Kaars.

Leider: Klaas Zeeman   /   Trainers: Jan Peereboom & Johan Bontenbal

Marken D1 bezorgt DZS D1 fatale ne(c)kslag
Op een koude en winterse zaterdag 17 December 2005 moesten we met onze D1 voor de laatste wedstrijd in het hol van de leeuw tegen DZS D1. Het was de wedstrijd om het kampioenschap van de 2e klasse in de najaarscompetitie. Wat voor de tijd al als een spannende wedstrijd zou worden beschouwd werd uiteindelijk een voetbalthriller!

Met de wind in de rug begonnen we de eerste helft zeer nerveus. Er werd veel bal verlies geleden en er werd slecht gepasst. We kwamen dan ook al in de vierde minuut op een terechte 1-0 achterstand. De organisatie was niet goed en uiteindelijk werd het na 12 minuten zelfs 2-0 voor DZS. Hierna werden de zenuwen afgeschut en ontspon zich een echte wedstrijd. Na zo’n 20 minuten mocht Jordy Bontenbal aan corner nemen en uit deze afgeslagen corner wist Jordy de bal prachtig achter de keeper van DZS te schieten. Het stond nu dus 2-1. Hierna kreeg Silke nog een niet te missen kans maar hij schoot jammer genoeg net over de lat. In de laatste minuut van de eerste helft was Silke wel trefzeker en schoot hij de bal keurig achter de keeper. De ruststand was dus 2-2.

In de rust werd er een pep-talk gehouden en kwamen we ook goed uit de kleedkamer. We kregen dan ook een paar prachtige kansen maar die werden helaas niet benut. En als je zelf niet scoort dan is de voetbalwet dat de tegenstander wel scoort en dat gebeurde ook deze middag. Na een foutje achterin kwam DZS in de 25e minuut op een toen onverdiende voorsprong van 3-2. Wat zich hierna allemaal afspeelde zien we weinig op een voetbalveld, maar was uiteindelijk voor de ouders en neutrale toeschouwers bloedstollend en spannend. Na de aftrap trokken we fel ten aanval en via een schot uit de tweede lijn van Ramon Schipper kwam de bal via de keeper en de paal voor de voeten van Dominic Zeeman die dan ook beheerst scoorde. Na 27 minuten in de tweede helft was de stand dus weer gelijk. DZS liet het hierbij niet zitten. Na een ongelukkige overtreding op zo’n twintig meter van doel werd de vrije trap hard ingeschoten maar prima gered door Steven Giele, alleen hij kon de hard ingeschoten bal niet onder controle krijgen en scoorde de spits van DZS in de 29e minuut 4-3. De D1 liet het ook hierna er niet bij zitten en gelijk vanaf de aftrap rukte Kevin Giele op en schoot van zo’n twintig meter de bal schitterend achter de keeper van DZS. De stand was dus na 30 minuten weer gelijk! Na dit doelpunt dacht iedereen dat de scheidsrechter wel zou afblazen maar hij hoopte dat DZS misschien nog een keer zou gaan scoren. Er werd nog wel een keer gescoord maar dat gebeurde gelukkig in het doel van DZS. Kevin Giele schoot hard een corner voor het doel en door een verdediger van DZS werd deze achter de keeper gedeponeerd. De stand en tevens eindstand werd uiteindelijk 4-5. De spelers, begeleiders en meegereisde toeschouwers gingen volledig uit hun dak en het kampioenschapwerd beklonken met het ontkurken van een fles champagne in de kleedkamer.

Een knotsgekke wedstrijd die uiteindelijk op karakter door de D1 is gewonnen.

Steve, Dominic,Robin, Kelly, Clenn, Sebastiaan, Kevin, Etienne, Silke, Raymon, Jordy en Mitchel bedankt voor deze prachtige prestatie in deze najaarscompetitie. Ook willen we Muus, Hans, Wessel en Martijn van de C1 nog bedanken voor het invallen tijdens de andere wedstrijden.