naar Marker Nieuws indexpagina
ReŁnie vrijwillige brandweer Marken
Hein Zeeman overhandigd z'n fotoboek aan postcommandant Dirk Boes
 

Zestig jaar vrijwillige brandweer op Marken. Dat werd afgelopen zaterdag in Marken gevierd op en nabij de Kazerne aan de Buurterstraat. Uitgenodigd waren alle brandweerlieden die nu of in het verleden aan de post verbonden zijn geweest.

Brandweer Marken begon in 1950. Vorig jaar paste de festiviteiten niet in het programma en werd het feest daarom doorgeschoven naar 2011. De reŁnie begon omstreeks 15.00 uur. De eerste brandweer reŁnisten arriveerden al vroeg bij de kazerne.

Tijdens het officiŽle gedeelte waren er een aantal sprekers. Postcommandant Dirk Boes opende de middag met een openingsspeech. Hij memoreerde onder andere de samenvoeging met brandweer Uitdam. Vervolgens kwam oud commandant van Marken  en Waterland, Jongejaap Zondervan aan het woord. Hij haalde een aantal anekdotes op, zoals de eerste deelname aan een wedstrijd in Huizen en dat daarvoor werd geoefend op de plek van de huidige Minnehof. Ook de hooibrand op Rozewerf werd genoemd en hoe die brand werd bestreden. De opening van de huidige brandweerkazerne  op 21 augustus 1976 werd niet overgeslagen. Nieuwe voertuigen, opleidingen en het zelf organiseren van wedstrijden passeerden de revue. Vervolgens kwam Bert Honingh aan het woord. Bert was de laatste commandant van brandweer Uitdam. Bert kwam ook met de nodige anekdotes over post Uitdam. Hij memoreerden ook het diverse vergaderen en overleg boven de oude brandweergarage in Uitdam. Het cultuurverschil tussen Marken en Uitdam, dat er in het begin zeker was, mocht niet ontbreken. Na een gezamenlijke oefening werd het cultuurverschil, op de zolder van de brandweergarage in Uitdam, snel teniet gedaan.

Als laatste kwam Hein Zeeman aan het woord. Hij had een fotoboek gemaakt voor de jarige brandweer. Het fotoboek werd door Hein officieel overhandigd aan de postcommandant van Marken.

Een zeer geslaagd evenement, waarbij iedereen gezellig kon bijpraten onder het genot van een natje en een droogje.

 
 Bekijk ook het fotoboek van Hein Zeeman
Met dank aan Brandweer Beemster jubileum gebakje
  Deze charmante bediening was ook aanwezig, Fay, Mandy & Ashley
Jongejaap Zondervan Bert Honingh
Hein Zeeman  
Overhandiging van het fotoboek Sijmen Schouten krijgt als eerste het aandenken aan deze geslaagde dag

Bron: PepProductions, zondag 3 april 2011

 naar Marker Nieuws indexpagina