naar Marker Nieuws indexpagina
Jan Uithuisje stopt met druk werkzaamheden
  Na 33 jaar diverse druk werkzaamheden te hebben verricht is Jan Uithuisje vanaf vandaag gestopt met deze "hobby". Hein Zeeman (De Smid) neemt z'n taak vanaf 16 juli over.

Sinds 1976 heeft Jan elke week diverse blaadjes gedrukt, met als hoofd activiteit het drukken van het kerkblad. Hij heeft tevens ook voor andere diverse organisaties op Marken blaadjes gedrukt, welke als inlegvel bij Ons Streekblad te vinden waren. Enkele "vaste klanten" waren de Stichting Marker Jongeren, de Marker Evenementen Stichting, Muziekver. Juliana, de Stichting Eilandraad en het Dorpshuis.

In het begin deed Jan z'n activiteiten vanuit jeugdgebouw "De Zonnewijzer". Daar begon hij met druk werkzaamheden middels een stencil machine, later gevolgd via een inbrander en weer later via een copy printer (NashuaTec CP308B+). De activiteiten werden na een paar jaar verhuisd naar z'n woonadres aan de Kerkbuurt.

Als klant bracht je het inlegvel bij Jan en hij zorgde voor het drukken en de verspreiding middels het brengen van de inlegvellen bij de twee rondbrengers van Ons Streekblad op Marken, Neeltje 320 blaadjes en Dirk 500 blaadjes. Je betaalde daardoor één prijs aan Jan. Jan rekende af met de rondbrengers.

Vanavond zal hij het laatste klusje klaren, het drukken van het kerkblad, nr. 28, welke gedateerd staat op zaterdag 18 juli 2009.

Dat Hein Zeeman de "hobby" van Jan heeft overgenomen komt ook omdat niemand reageerde op de oproep van Jan om deze taak op zich te nemen. De komende weken blijft Jan als vervanger van Hein deze taak nog even vervullen.

 
 

Bron: PepProductions, woensdag 15 juli 2009

 
 naar Marker Nieuws indexpagina