naar Marker Nieuws indexpagina

Kelly Zeeman scoort voor Oranje < 16 jaar!

Speelsters onder 16 pakken winst in blessuretijd.
Het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar heeft de derde groepswedstrijd van het Nordic Tournament gewonnen. In het Zweedse Hagfor werd met 1-2 gewonnen van de leeftijdgenotes van IJsland. Zaterdag 4 juli strijden de Oranjespeelsters om de 5e plaats met Finland.
Kelly Zeeman kopte een corner in in de 67e minuut. Nadia Coolen gaf de voorzet voor de winnende goal die Myrthe Moorrees in de 82e minuut voor haar rekening nam.

"Mooie wedstrijd, met 90% balbezit voor ons, maar toch weten we het niet voldoende om te zetten in goals. Voetballend was het goed, met prima positiespel. Maar als je zelf de goals niet maakt ......" blikt KNVB-coach Maria van Kortenhof terug op de wedstrijd. "De lat, de paal, de keepster van IJsland, geen goede eindpass en niet het overzicht hebben, zorgden ervoor dat we het goede spel niet naar verhouding omzetten in goals. Ik ben blij dat de meiden tot en met de blessuretijd volop op jacht naar een doelpunt bleven gaan en we deze wedstrijd winnend hebben afgesloten."

Opstelling Nederland:
Angela Koops (Oranje Nassau), Marlou Kelleners (VV Born), Kelly Zeeman (Marken sv.), Myrusha Victoria (Hollandia), Paola van der Veen (Voorschoten '97), Quinniver Lardinois (Scharn), Merel van Dongen (Pancratius Rksv), Dominique Bruinenberg (Margriet), Vesna Veltrop (Zuidhorn), Nikki de Roest (Heerjansdam), Eshly Bakker (Pancratius Rksv)
Wissels:
41. Quinniver Lardinois vervangen door Nadia Coolen (FC Geleen Zuid),
60. Nikki de Roest vervangen door Ingrid Schuiten (Helpman),
69. Dominique Bruinenberg vervangen door Myrthe Moorrees (SV Venray),

Overige wissels:
Valerie Seinen (SV Gramsbergen), Melissa van der Wiel (Ter Leede), Ilse v.d. Zanden (ZSV), Anne Vroege (Aurora)
Coach: Maria van Kortenhof

Derde plaats gehaald
Op het Nordic 2009 te Zweden speelde Nederland <16 donderdag tegen IJsland <16. Inzet was de 3e plaats in de poule. Beide landen verloren hun eerste wedstrijden. Nederland begon met een doelsaldo van -4 en IJsland van -9 zodat Nederland aan een gelijk spel genoeg had. De Nederlandse meiden hebben in de eerste 2 wedstrijden nog niet gescoord maar tegen IJsland is dat dan wel gelukt.

Bron: VrouwenVoetbalNederland.nl, donderdag 2 juli 2009