naar Marker Nieuws indexpagina
Drie doldwaze dagen op Marken
 
Marken op zijn kop. Drie dagen lang maar liefst: komend weekend worden weer de Marker Havenfeesten gehouden. Voor de twintigste keer alweer.

Het feest begint eigenlijk al op donderdagavond in of rond de feesttent bij de Haven met darten, diverse kaartspellen en een wandelpuzzeltocht. Maar dat is nog maar een opwarmertje voor wat de drie dagen daarna volgt.

Vrijdag barst het feest pas echt los met een kienmiddag, een kinder- en tienerplaybackshow, een optreden van Chipz en de Veronica drive in show met Rick van Velthuijsen.

Op zaterdag begint het feest om 10 uur met een kinder doe-ochtend. Een uur later start de havenfeestenbraderie met optredens van het Kapiteinskoor. ook is er een palingrookwedstrijd en 's middags wordt de paling geveild. Vanaf 12.30 uur is er een sportmiddag met oud-Hollandse sporten. Later die middag treedt de band Road 2 Nowhere op en om 18.30 uur start de playbackshow voor volwassenen. 's Avonds zijn er optredens van de band Bears on the Road en de Vrienden van Amstel Live Band, met in de pauze de Abba-act Voulez-vous.

De zondag begint traditiegetrouw met een kerkdienst om 10 uur met als thema 'Ik geloof het wel'. Daarna is er een koffieconcert met diverse orkesten en koren en om 15 uur wordt de feesttent omgedoopt tot discotheek De Smit. Daarna is er een optreden van Effe Anders. Het feest wordt afgesloten met een optreden van de band Truus Trut en de Terlenka's.

 
 

Bron: Noordhollands Dagblad (internet), dinsdag 23 juni 2009

 
 naar Marker Nieuws indexpagina