naar Marker Nieuws indexpagina
Uit keuken komt geur van rozemarijn
  door Florien van Rees  
  Als de avond valt en de laatste veerboot naar Volendam is vertrokken, ben je een gelukkige toerist want dan heb je Marken voor jezelf.

Waren het haventje en de smalle straatjes op het 'eiland' de hele dag vergeven van mensen uit alle uithoeken van de wereld, 's avonds krijgt het rustieke dorp met z'n kleurige houten huizen z'n authentieke charme terug. De patatlucht is opgetrokken, er is weer plek op de terrasjes.

HET VERBLIJF
Gasten van het enige hotel van Marken kunnen er de tijd voor nemen; ze hoeven immers nergens meer heen. Het restaurant van het hotel zelf is een ontmoetingsplaats voor inwoners van het dorp.

Niet zo gek, want het is erg gezellig: een beetje een bruin café, maar met een touch klassiek én modern en een flinke scheut lokale vissershistorie.

FACILITEITEN
Soms is het helemaal niet zo erg dat de voegen in de douche niet wit meer zijn, er een lampje niet werkt, het te warm is op de kamer en de stemmen van uitgaanspubliek 's nachts weerkaatsen door het smalle straatje. Dit is zo'n hotel waar het gaat zoals het gaat en dat voelt goed.

Een lobbige hond ligt in z'n mand bij de ingang, uit de keuken komt een sterke rozemarijngeur. ,,Het zijn de aardappeltjes,'' meldt het hartelijke meisje achter de grote bar.

De zeven ruime hotelkamers zijn ingericht met brocante meubels, behalve de tv aan de wand. Geen minibar, geen wellness, geen roomservice. Wel kamers met een verbindingsdeur en een suite.

Een aantal kamers heeft zicht op de 'Zuiderzee'. In de lobby van het hotel liggen mp3-spelers klaar. Je kunt ze gratis lenen voor een wandeling over Marken terwijl streekbewoner Peter Faber verhalen en gedichten in je oor fluistert.

PLUS
Het restaurant, bestierd door de mannelijke helft van het eigenaarsechtpaar, heeft een dagelijks wisselende kaart met verse producten van de markt.

MIN
In een aantal kamers is de badkamer - met douche, toilet en wastafeltje - wel erg klein. Er is geen lift, maar dat hoort eigenlijk ook niet in dit pand.

PRIJS
Tweepersoonskamers vanaf € 95,=, exclusief ontbijt van €12,50 per persoon. Fietshuur €11 per dag.


Hof van Marken
Buurt II nr. 15, Marken
Tel. 0299 601300
www.HofvanMarken.nl

 
 

Bron: AD Internet, vrijdag 5 juni 2009

 
 naar Marker Nieuws indexpagina