naar Marker Nieuws indexpagina

De Merino's maat te groot voor Marken

De Merino's heeft zich geplaatst voor de finale van de nacompetitie. In Marken won de ploeg van trainer Richard van de Bos met 1-5 na een moeizame wedstrijd. Vanavond wordt bekend wie de tegenstander van De Merino's is. Die tegenstander komt uit de wedstrijd Breukelen – VVA'71.

De wedstrijd begon in Marken alleraardigst. Na een gevaarlijk schot van Marken-speler Johan Wortel had ook Mathijs Kortland (De Merino's) de kans om de score open te breken. Zij schot zeilde voorlangs. Net voor het kwartier werd de spanning enigszins weggenomen door Marco van Engelenburg. De speler van Merino's kreeg de bal op veertig meter van het goal en speelde met een beheerste actie te spelers van Marken uit. Daarna koos hij de linker hoek en verraste daarmee doelman Ron Smit van de thuisploeg.

Spanning terug
Het was routinier Michael Janssen van Marken die de spanning terugbracht in de wedstrijd. Na een goede loopactie kwam Janssen vrij voor de Veenendaalse doelman Eddy Vink: 1-1. Net voor rust kreeg Janssen andermaal de mogelijk te scoren, ditmaal was Vink de winnaar in het duel.

Na rust zwijnde Merino's een kwartier lang. Nadat zowel Mathijs Kortland als Eric Pater het veld hadden verlaten met een blessure, schoot Sebastiaan Brommersma namens Marken op de paal. De thuisploeg kreeg daarna een tik die het niet meer te boven kwam. Marian Antic scoorde op fraaie wijze de 1-2. ,,Het was een zware wedstrijd en dat zag je tot de 1-2 ook terug op het veld. Daarna zie je dat we wel goed kunnen voetballen en vooral de kansen goed af kunnen maken", analyseerde beslisser Antic na de wedstrijd.

Toen de 1-2 eenmaal gevallen was, liep De Merino's nog geflatteerd uit naar 1-5. Twee doelpunten van Sebastiaan Klein en eentje van de uitstekend spelende Arjan Groenleer bepaalden de eindstand.

14. 0-1 Marco van Engelenburg
38. 1-1 Michael Janssen
70. 1-2 Marian Antiç
75. 1-3. Sebastiaan Klein
87. 1-4. Sebastiaan Klein
90+3. 1-5. Arjan Groenleer