naar Marker Nieuws indexpagina

De Merino's zwak spelend langs Marken

Peter van Prattenburg bejubelt zijn treffer tegen Marken. Het doelpunt wordt evenwel afgekeurd. De Merino's wint wél. foto Herman Stöver
 
VEENENDAAL - Zo ongeveer een jaar na dato herhaalde zich de geschiedenis. Opnieuw stond De Merino's in de nacompetitie tegenover Marken. En opnieuw won het Veenendaalse ensemble met 2-0. Het is voor de volgelingen van coach Richard van den Bosch nu alleen te hopen dat de return geen kopie is van vorig seizoen. Want dan wordt het nog peentjes zweten.

De Merino's deed gisteren met de 2-0 goede zaken met het oog op handhaving in de eerste klasse. Maar meteen doemden ook herinneringen aan het vorige tweeluik op. In Marken kwam De Merino's vorig jaar op een 3-1 achterstand. Uiteindelijk vond de Veenendaalse brigade ternauwernood een uitweg en werd later promotie naar de eerste klasse bewerkstelligd.

Gistermiddag was het spel van De Merino's negentig minuten niet om aan te zien. De Veenendalers hadden al na drie minuten achterover kunnen hangen, maar Mathijs Kortland schoot in vrije positie hoog over. Daarna acteerde De Merino's vijf kwartier lang eersteklasse-onwaardig. Dat routinier Erik Pater als linkerverdediger met kop en schouders boven de rest uitstak, zei genoeg. "Willen we in de eerste klasse blijven, mogen we niet meer van dit soort wedstrijden laten zien", zei Pater na afloop. "Het leek echt nergens op. Het kan toch niet dat twee verdedigers de uitblinkers zijn?"

Dat was wel zo. Uitgerekend verdediger Jeffrey Terschegget opende acht minuten voor rust de score. De aanvoerder reageerde alert op een doorkopbal en schoot vanuit moeilijke hoek raak: 1-0.

Na de pauze trok Marken zich nog verder terug en daarmee werd overduidelijk dat De Merino's dan in de problemen raakt. Het zeer beperkte Marken hield zodoende ook lang stand.

Pater bleef optimistisch. Hij verwees naar een mentaliteitskwestie. " Tegen Huizen en Montfoort moesten we er staan en was dat ook het geval. Tegen dit soort ploegen spelen we vervolgens soms wel heel laks. Misschien was het toch onverstandig dat we Marken in de vorige tegen SVL aan het werk zagen. Dat leidde toch tot onderschatting."

Pas in de laatste fase van het duel zette De Merino's weer aan. Een doelpunt van Peter van Prattenburg werd afgekeurd en Sebastiaan Klein schoot voorlangs. Twee minuten in de toegevoegde tijd mikte Klein wel zuiver. Zijn inzet verdween de binnenkant van de paal achter de sterke doelman Ron Smit: 2-0.

De Merino's: Vink; Van der Hoek, Terschegget, Timmer, Pater (82. Aad Groenleer); Antic, Achterberg (46. Boekhorst), Salzgeber, Klein; Kortland, Van Prattenburg (84. Bleijenberg).
 
 

Bron: De Gelderlander, donderdag 21 mei 2009

 
 naar Marker Nieuws indexpagina