naar Marker Nieuws indexpagina

Het Vijfde hangt haar schoenen definitief aan de wilgen

Het "oude" Marken 5
Staand v.l.n.r. : Pieternel van Altena, Peter Zondervan, Jaap Boes, Klaas Arie Springer, Jacob de Groot, Walter Kaars, Pieter Henri Schipper, Klaas Commandeur, Pieter Zeeman & Frans Boes.
Geknield v.l.n.r. : John van Altena, Pieter Kaars, Jos Schipper, Cornelis van Altena, Jurie van Veen, Eric Schipper & Jan Kaars
  Afgelopen zaterdag 16 mei 2009 heeft Het Vijfde (SV Marken 5) definitief afscheid genomen van het actieve voetbal. Na een prachtige voetbalmiddag en uiteraard vele mooie afscheidswoorden, hesen de laatste twee spelers van het eerste uur (Cornelis van Altena en Eric Schipper) hun schoenen samen met de SV Marken vlag in top. Jaap Schipper, van muziekvereniging Juliana, begeleidde dit op de wijze zoals het hoort op zijn trompet. Daarmee werd een prachtige voetbalperiode van 23 jaar afgesloten en ook het begrip “Het Vijfde”.

De middag begon met een wedstrijd tussen de veteranen van Wiron uit Den Oever tegen het oorspronkelijke team van Het Vijfde uit 1986. Na een 1 – 0 voorsprong bij rust, prachtige voorzet van Jurie van Veen en afronding met het hoofd door Jacob de Groot, werd er uiteindelijk toch met 1 – 2 verloren. De jongste van het veld, Wilco Klein van Wiron, maakte het verschil door het tekort aan loopvermogen bij Marken bloot te leggen en nam uiteindelijk zelf de winnende goal voor zijn rekening. De huidige selectie van Marken 5 zette vervolgens één en ander recht door met 5 – 2 te winnen van het tweede elftal van Wiron.

De weergoden waren Het Vijfde daarbij gunstig gezind, op een bui na tijdens de afscheidswedstrijd, was het zonnig en begon het pas weer te regenen toen iedereen genoot van een discotheek bij de De Jantjes waar de derde helft werd afgesloten. Deze derde helft was eerder begonnen bij de kantine van SV Marken waar Arie de Visser, samen met nog vier visbakkers uit Den Oever, allen aanwezigen op heerlijke gebakken vis trakteerde.

Het officiële gedeelte duurde lang maar was meer dan de moeite waard. Oud voorzitter van SV Marken, Jan Uithuisje, maakte van de gelegenheid gebruik om uitgebreid zijn verhaal te doen en noemde Het Vijfde het meest verenigingsgezinde team die hij in zijn actieve periode als voorzitter had meegemaakt. De laatste twee spelers van het eerste uur, en de afscheid nemende technische staf (Cornelis Zondervan, Jaap Boes, Pieter Henri Schipper en Klaas Commandeur), werden met een kado en een anekdote door Klaas Arie Springer en Michel de Jong bedankt. Het Vijfde werd daarbij nogmaals gefeliciteerd met het in het afgelopen seizoen behaalde kampioenschap.

Voor Jaap Boes was het een extra bijzonder moment. Hij werd toegesproken door Arie de Visser uit Den Oever waarbij hij werd bedankt voor de altijd perfecte organisatie van zowel het Marker Beer toernooi als het elftal dat jaarlijkse namens SV Marken de kermiswedstrijd in Den Oever speelt. Jaap kreeg daarbij een viskist vol met kado’s met de boodschap dit samen met zijn vrouw te nuttigen. Jaap beloofde daarbij wel dat hij, met of zonder elftal, in ieder geval tot zijn 65e de kermis (Florafeesten) in Den Oever blijft bezoeken. Wat betreft het Marker Beer toernooi, organiseert hij dit 23 mei aanstaande voor de 21e en laatste keer en draagt daarna het stokje definitief over.

De toekomst is nu aan de nieuwe generatie recreatieve voetballers met nieuwe talenten en visies. En de mannen van het eerste uur zullen nog geregeld op het sportcomplex van SV marken te vinden zijn maar dan wel met een fles bier in de hand en maar vertellen hoe “goed” ze vroeger waren.

 
Wiron veteranen, tegenstander "oude" Marken 5 Huidige Marken 5
Wiron 2, tegenstander "huidige" Marken 5 De "oude" selectie wordt voorgesteld
de tactiek wordt doorgesproken Scheidrechters Klaas Teerhuis & Albert van Veen
Cornelis van Altena Frans Boes & Jaap Boes
De bank van Wiron Thee in de dugout
Michel de Jong heeft het woord...... de derde helft begint........
Jan Uithuisje spreekt namens het bestuur van de SV Jaap Boes wordt toegesproken door Jan Uithuisje
Jaap Boes krijgt z'n afscheidscadeau Klaas Arie spreekt de menigte toe
Arie de Visser spreekt namens Wiron Jaap Boes krijgt van Wiron ook een cadeau
Cornelis van Altena wordt toegesproken Cornelis van Altena ontvangt z'n afscheidscadeau
Frans Boes moet iets beloven aan Wiron Frans Boes twijfelt nog over de comeback van de kermis in Den Oever
Voetbalschoenen worden aan SV Marken vlag geknoopt Voetbalschoenen "aan de wilgen" hangen, de wilgen zijn een vlaggenmast
Cornelis "op de plaats rust" "Ook niet genodigden kunnen een vissie halen"
 

Bron: PepProductions, zaterdag 16 mei 2009

 
 naar Marker Nieuws indexpagina