naar Marker Nieuws indexpagina
SVL laat Marken ontsnappen
  Door Henk Vermeer  
 
LANGBROEK - SVL heeft het aan zichzelf te wijten dat het seizoen erop zit.
In de twee boeiende confrontaties met Marken liet de voetbalploeg van scheidend trainer Jon van Staa zoveel kansen onbenut, dat zij het onheil over zichzelf uitriep. Na twee nederlagen, 1-0 en 1-2, is de de Langbroekse zaterdag-tweedeklasser gestrand in de eerste ronde van de promotiestrijd.

De in Marken opgelopen achterstand moest op het sfeervolle sportpark Oranjehof in Langbroek worden weggepoetst, maar de blauwwitten konden daarvoor niet in de sterkste samenstelling aantreden. Zo wordt voorin al geruime tijd Martijn Merkens gemist en moest zaterdag een niet fitte David Bouwmeester noodgedwongen met een dosis pijnstillers op de reservebank plaatsnemen. Tot overmaat van ramp leek ook kilometervreter Bob van Leeuwen te moeten afzeggen. Vanwege griep had hij de hele week niet kunnen trainen, maar hij weigerde de handdoek te gooien en verscheen toch aan de aftrap. ,,Ik had op de bank willen beginnen, maar Jon van Staa zei me dat hij me deze middag niet kon missen. Dus ben ik maar gestart, we zouden bekijken hoe lang ik het vol zou houden.''

Ondanks al dit fysiek ongemak had SVL het temporijke duel al voor rust in zijn voordeel kunnen beslissen, maar de Langbroekers sprongen wel erg laconiek met de kansen om. Bovendien stond er bij de bezoekers een uitstekende doelman onder de lat. Die hield zijn ploeg in de race. In de 28ste minuut nam SVL dan toch de leiding. De onvermoeibare Danny Kuijer, een voortdurende plaag voor de Marken-defensie en met geoorloofde middelen nauwelijks af te stopen, veroverde de bal. De daaropvolgende voorzet belandde op het hoofd van de volkomen vrijstaande Bob van Leeuwen, die simpel raak kopte.

Omdat de thuisclub verzuimde door te drukken bleef het onverminderd spannend. Via de counter werd Marken af en toe erg gevaarlijk, maar Geert-Willem Merkens hield ruim 80 minuten stand. Acht minuten voor tijd sloeg echter Marken toe. Een gat in de SVL-defensie werd vakkundig afgestraft, 1-1. SVL moest risico's gaan nemen en dat kwam de ploeg kort voor tijd duur te staan. Een messcherpe counter maakte een einde aan het promotieavontuur van de Langbroekers, 1-2.

De teleurstelling was groot na afloop, maar Bob van Leeuwen wilde toch terugkijken op een geslaagd seizoen. ,,We zijn vorig seizoen via p/d wedstrijden gepromoveerd en hebben in deze competitie tot de winterstop meegedraaid om de koppositie. Door de laatste periodetitel te pakken hebben we dit toetje mee kunnen pakken. We hebben dus niets te klagen.''

De 28-jarige middenvelder, die na zijn avontuur bij CDW en zaterdag-hoofdklasser VVOG weer op het oude nest terugkeerde, ziet voor het volgend seizoen wel perspectieven. ,,Er lijkt geen speler te vertrekken, en misschien komt er nog wel wat bij. Als Martijn Merkens dan ook weer fit is, kunnen we opnieuw voor de nodige verrassingen zorgen. De sfeer binnen deze club is zo goed dat bijna iedere speler, die het hogerop zoekt, later toch altijd bij SVL terugkeert.''
 
  SVL - SV Marken (1-0) 1-2
29. 1-0 Bob van Leeuwen
85. 1-1 Roy Springer
90+1. 1-2 Johan Wortel
 
 

Bron: AD.nl, zaterdag 16 mei 2009

 
  ***********  
Finaleweken: Merino's treft Marken; VVA'71 tegen Breukelen
 
VEENENDAAL - Merino's mag het in de nacompetitie op gaan nemen tegen Marken, dat SVL uit wist schakelen. De Veense equipe speelt eerst op hemelvaartsdag, 21 mei, thuis en zaterdag 23 mei uit. ,,We zijn het aan onze stand verplicht te winnen. We kennen ze van vorig jaar en moeten laten zien dat we gegroeid zijn", aldus Richard van de Bosch, trainer van de Veenendalers.

Breukelen is de opponent van VVA'71. VVA speelt donderdag, hemelvaartsdag, thuis en de zaterdag daarop uit. Breukelen won enkele weken terug nog met 4-1 van de Achterbergers. ,,Toen ging het voor ons nergens over, ik hoop dat ze nu het ware VVA te zien krijgen", aldus trainer Jan Fluit.
 
 

Bron: Veenendaalsekrant.nl, zaterdag 16 mei 2009

 
 naar Marker Nieuws indexpagina