naar Marker Nieuws indexpagina

Bron: Noordhollands Dagblad, maandag 11 mei 2009

********************
SVL weet overwicht niet in doelpunten uit te drukken
   
  LANGBROEK - In de eerste helft domineerde Marken, maar er werd niet gescoord. Na de rust was juist SVL sterker en werd er wel gescoord, maar aan de verkeerde kant. Het lukte SVL in het verloop van de tweede helft niet om één van de vele kansen om te zetten in een doelpunt.
SVL moest voor de eerste wedstrijd in de nacompetitie naar Marken om daar tegen de gelijknamige club te proberen de volgende ronde te halen. Jon van Staa kon weer beschikken over zijn vaste doelman Geert Willem Merkens, die herstelt is van zijn blessure. De thuisclub begon fel aan de wedstrijd en probeerde met snel combinatiespel SVL te verrassen, wat in de beginfase ook aardig lukte. Omdat de bezoekers niet de kans kregen om een balletje rustig aan te pakken werd er slordig met het balbezit omgegaan en dat leverde hen veel foute passes op, waarvan Marken dan dankbaar profiteerde en dan direct hun snelle buitenspeler, René Commandeur, wegstuurde. Omdat de SVL achterhoede, gestuurd door de zeer sterk spelende Paul Piet aan het hoofd, iedere keer goed ingreep werd het niet echt gevaarlijk voor keeper Geert Willem Merkens. Ook SVL lukte het niet om tot keeper Ron Smit door te dringen, zeker niet met de hoge ballen zoals ze vaak probeerden, want deze waren vaak een prooi voor de prima spelende Sebastiaan Brommersma. Pas na de thee wist SVL het initiatief te nemen, maar het was toch de thuisclub die op 1-0 kwam. Een afzwaaier van Matthijs van Klaren werd door René Commandeur nog net voor de achterlijn binnen gehouden, zijn voorzet mocht van de SVL verdediging door Michael Jansen in het doel worden gewerkt, 1-0. Direct hierna had Paul Piet SVL weer langszij kunnen brengen, maar hij had de pech dat zijn vrije trap in de linkerbovenhoek via onderkant lat weer in het veld stuitte. Door goed doorzetten van Danny Kuijer kwam even later Fabio Bovo vrij voor keeper Ron Smit te staan, maar helaas kreeg Fabio de bal niet goed onder controle. Dat had hij even later wel, maar nu faalde hij voor Ron, door de bal over te schieten. Om de thuisclub nog meer onder druk te zetten wisselde de SVL trainer de moegestreden Thomas Malolepszy voor Mark van Winsum, de schutter van vorige week toen hij er 2 inschoot tegen Eemnes, maar helaas wist hij in het verdere verloop van de wedstrijd hier geen vervolg aan te geven. Mede door het verhogen van het tempo was Marken volgens Jon van Staa na afloop, rijp voor de slacht, maar dan had er eerst een doelpunt moeten vallen en daar slaagde zijn manschappen helaas maar niet in. Dat dit voor Fabio Bovo deze middag een groot probleem was liet hij een kwartier voor tijd zien. Een schot van Bob van Leeuwen dat gekeerd werd door keeper Ron Smit kwam in zijn voeten, voor het open doel schoot hij tegen de lat. Dat er in die aanvalsgolven van SVL soms een Marken speler kon counteren was voor Geert Willem geen probleem , beide keren bleef hij hen prima de baas.
Zodat de stand na het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter de Jager 1-0 bleef. De teleurgestelde Jon van Staa was prima te spreken over de inzet van zijn spelers, maar miste op bepalende momenten de killersmentaliteit bij zijn spelers. ,,Ik heb er vaak met ze over gepraat maar het wil maar niet lukken om tot ze door te dringen. Volgende week bij ons thuis moet het lukken. Ik weet nu hoe ze spelen. Ik werd er overigens door verrast, want ik had van mijn collega's inlichtingen gekregen die hier niet te zien waren."
Opstelling; Geert Willem Merkens, Ron van Brenk, Barry van Leeuwen, Joran Hofman, Willem Zuijderduijn, Bob van Leeuwen, Roy van Cooten, Danny Kuijer, Fabio Bovo, Thomas Malolepszy (Mark van Winsum).
 
 

Bron: Nieuwsblad De Kaap.nl, maandag 11 mei 2009

 
 naar Marker Nieuws indexpagina