naar Marker Nieuws indexpagina
Watersport in problemen op IJsselmeer en Zeeuwse Wateren
   
  Vandaag, vrijdag 8 mei zijn in korte tijd diverse watersporters in problemen geraakt door de harde wind. Het Kustwachtcentrum Den Helder kreeg in 3 uur tijd diverse meldingen van watersporters die hulp nodig hadden. Naast pleziervaart waren ook diverse surfers hulp nodig . In totaal was de inzet nodig van maar liefst 16 reddingsboten en een helikopter van de Marine.

Ter hoogte van Marken dreef een jacht met 2 opvarenden stuurloos rond.

Station Marken van de K.N.R.M. kreeg om 15.50 uur de melding via de pager:

"Vaartuig tuigage problemen, prio 1"

Bij Colijnsplaat was een jacht met motorproblemen, voor de kust van Hoorn was ook een watersporter in problemen doormotorstoring.

Bij de Haringvlietbrug is een zeiljacht op de dijk gelopen, de opvarenden wisten de veilige kant te bereiken maar een bergingsbedrijf zal het jacht moeten bergen.

Kitesurfers ook in problemen.
Bij de ingang van de haven van Lauwersoog raakte een surfer in problemen en op de Randmeren bij het Wolderwijk werden 2 kitesurfers gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

 
 

Bron: Watersportalmanak.nl, vrijdag 8 mei 2009

 
     
 

Kitesurfer dood door storm

ERMELO -  Een kitesurfer is vrijdagavond op het Veluwemeer bij Strand Horst (Ermelo) als gevolg van een zware storm in de problemen geraakt en overleden.

Het slachtoffer werd door een helikopter aangetroffen in het water. Hij werd overgebracht in een te hulp geschoten reddingsboot en naar de kant gebracht. Daar is hij gereanimeerd. Dat mocht echter niet meer baten. Hij is ter plekke overleden.

Een andere kitesurfer werd door de storm, windkracht 10, over een toiletgebouw heen geblazen en kwam vervolgens met een harde klap op het strand terecht.

De gewonde is met onbekende verwondingen naar het nabijgelegen St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk vervoerd.

 
 

Bron: Telegraaf, vrijdag 8 mei 2009

 
 naar Marker Nieuws indexpagina