naar Marker Nieuws indexpagina
Feestelijke opening twee VVV informatiezuilen in Waterland
  Donderdag 7 mei 2009 heeft burgemeester E.F. Jongmans twee VVV informatiezuilen in gebruik genomen. Deze informatiezuilen staan bij bakkerij Kees Gutter op Zuideinde 11 in Monnickendam en in de ruimte boven het haventoiletgebouw op Marken.

In aanwezigheid van de pers en belangstellenden kreeg de heer Jongmans bij bakkerij Cees Gutter uitleg over de werking van de informatiezuil. Op het computerscherm kan de toerist informatie in zes talen (Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans) opvragen over onderwerpen als accommodaties, uitgaan, evenementen, ontspanning, cultuur, natuur en sport.

Hierna vertrok het gezelschap in een flitsende vaart met de KNRM-boot “Frans Verkade” over de Gouwzee naar Marken. In de haven van Marken, in de ruimte boven het haventoiletgebouw vond het vervolg van het programma plaats. In deze ruimte is sinds 1 mei 2009 mei de tweede informatiezuil  en een VVV agentschap met cadeaushop gevestigd.

Het VVV agentschap op Marken is in het hoogseizoen, tot 1 november 2009, 7 dagen per week geopend. Ook de informatiezuil bij bakkerij Gutter is tot 1 oktober 7 dagen per week te bereiken. De VVV informa-tiezuilen zijn gefinancierd door de gemeente Waterland en mede op initiatief van het toeristisch bedrijfsle-ven in Waterland tot stand gekomen.

 
 
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 7 mei 2009

 
 naar Marker Nieuws indexpagina