naar Marker Nieuws indexpagina
De Nationale Reddingbootdag is dé dag bij uitstek om kennis te maken met het werk, de mensen en het materieel van de KNRM. Vandaag, 2 mei 2009 kon er weer een kijkje genomen worden in de keukens van de 42 reddingstations. Het programma duurde van 10.00 uur tot 16.00 uur.
De Koninklijke Reddingmaatschappij (KNRM) biedt op zo'n dag de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het werk wat de KNRM uitvoert. Deze dag was met name bestemd voor de donateurs van de KNRM, maar iedereen was welkom. Op Station Marken van de KNRM kon het boothuis, "Evert en Jo van der Elst", bezichtigd worden. De aanwezige bemanning vertelde over het vrijwilligerswerk dat zij doen. Ook kon worden meegevaren op één van de beide reddingboten, de Frans Verkade & de Hendrik Jacob. Aaltje Moenis bemande o.a. de stand waar artikelen van de KNRM kon worden gekocht. (binnenkort kan dit nog maar alleen "online"). Men kon zich hier ook aanmelden als donateur van de KNRM. Nieuwe donateurs dongen overigens mee naar een mooie prijs, een gezinssloep. Onderstaand een foto verslag van deze dag.
Drukte op de Nationale Reddingbootdag van de KNRM. Bij het station Marken was het gekkenhuis. Zoveel bezoekers hadden ze niet eerder. 450 mensen die een rondje wilden denderen op de Gouwzee in de reddingboot.
   
 

Bron: PepProductions, zaterdag 2 mei 2009

 
 naar Marker Nieuws indexpagina