naar Marker Nieuws indexpagina

Is politie Zaanstreek-Waterland nog wel geloofwaardig (deel 2) ?

  Artikel 1684 ging ook over de geloofwaardigheid van politie Zaanstreek-Waterland. Het maken van verkeerovertredingen door een "gewone" politiewagen.

Het antwoord van politie Zaanstreek-Waterland, in de persoon van Arjan Ouwehand was:

"Feit is dat de politie ontheffing heeft voor wat betreft verkeersovertredingen. Voorwaarde is wel dat er een redelijk doel voor is. Bijvoorbeeld een prioriteit 1 of 2 melding en dat soort zaken.

Feit is ook dat er regelmatig in dit gebied (Zaanstreek-Waterland) gereden word met een auto van de politie rijopleiding.  Dit staat vermeld op de zijkant van de auto, maar verder ziet hij er uit als een normale opvallende politieauto.
Deze jongens worden dan ondermeer getraind in het rijden met spoed en het verantwoord nemen van risico's in het verkeer.

Dat betekend in de praktijk dat ze moeten leren... inhalen waar u en ik dat niet mogen, dat ze door rood licht rijden, de busbaan volgen en meer van dat soort zaken."

 
   
 

Maar afgelopen zaterdag, 4 april 2009, was het tussen 15.30 en 16.00 uur opnieuw raak.

Komende (via de N518) vanuit Monnickendam kwam een automobilist uit Marken samen met nog meer verkeer en een politieauto te rijden achter een bus van Connection, deze reed gewoon de snelheid die hij langs de dijk kan en mag rijden, dus 70 á 80 km/uur.

Op het moment dat de automobilist de bushalte Waterlandse Zeedijk/Uitdam passeerde, was voor de heren politie de maat vol, zij gingen namelijk op dat moment met een snelheid die iets hoger lag dan 80km/uur de bus voorbij, over de doorgetrokken streep (overtreding 1 & 2), gekomen bij de windmolens komen de heren opnieuw achter langzaam verkeer, dus na de bocht opnieuw géén geduld en hop er weer voorbij, wederom over de doorgetrokken streep (overtreding 3), na dit verkeer gepasseerd te zijn wilde de heren blijkbaar de verloren tijd inhalen want zij gingen er toen met een snelheid vandoor die zeker ruim boven 120 km/uur moet zijn geweest gezien de snelheid waarmee zij uitliepen op het overige verkeer (overtreding 4).

Mag de politie meer dan de gewone burger ???

Zeker weet de automobilist wel dat er géén prio was, het géén rijopleiding was en dat wanneer een gewone burger deze toeren zou uithalen hij direct zijn rijbewijs mag inleveren.

 
 

Bron: Ingezonden artikel, maandag 6 april 2009

 
 naar Marker Nieuws indexpagina