naar Marker Nieuws indexpagina
Veehouder op Marken stapje dichterbij
 
Loco-burgemeester F. Bouwman van de gemeente Waterland en S. Hoogendoorn (voorzitter), D. Wijnker (penningmeester) en J. Oskam (secretaris) namens de Stichting Veehouder op Marken hebben donderdag de overeenkomst ondertekend voor de realisatie van het project 'Veehouder op Marken'.
De gemeente verpacht bijna 33 ha grasland aan de stichting. De nieuwe agrariër op Marken, W. Terlouw, pacht dit terrein vervolgens weer van de Stichting. Ook zijn in de overeenkomst afspraken gemaakt over de bouw van een nieuwe stal aan het Oosterpad. Naar verwachting starten de bouwwerkzaamheden voor een ligboxenstal met werktuigenberging na de zomer. Voor het bouwen van de stal is onder meer subsidie ontvangen uit het de Plattelands Ontwikkelingsgelden van de Provincie Noord-Holland. Op korte termijn wordt overigens duidelijk wanneer de heer Terlouw (met veestapel) naar het voormalige eiland komt.

Al sinds 2006 zet de stichting zich in om een nieuwe agrariër voor Marken aan te trekken. Dat is nodig om te zorgen dat de graslanden van het beschermd dorpsgezicht Marken op een efficiënte wijze worden beheerd.

 

 
 

Bron: Webregio, zaterdag 21 maart 2009

 
 naar Marker Nieuws indexpagina