naar Marker Nieuws indexpagina
zondag 22 maart actie voor IJmeer/Markermeer sluiting
 

Op 22 maart a.s. tussen 14.00 en 16.00 uur wordt er op ludieke wijze in op de dijk in Uitdam kenbaar gemaakt dat het in deze tijd en met de demografische ontwikkelingen zoals nu bekend zijn, onzin is om woningen te bouwen in het Markermeer. Ook enkele Marker muziekmakers werken hier aan mee. Maar het zou natuurlijk fantastisch zijn als we er als Marker bewoners ook aanwezig zouden zijn, wellicht in klederdracht? Zodat duidelijk is dat een open Markermeer zoveel meer waard is nu en in de toekomst.

 Meer informatie kun je vinden op: http://www.milieudefensie.nl/ruimte/doemee/ijmeer-actie-in-waterland en het zou fijn zijn als je dit bericht verder zou willen doorsturen.

 Er zijn buiten woningbouw nog veel meer plannen met het Markermeer. Er is een soort wedstrijd uitgeschreven waarbij het publiek zijn ideeŽn kon inbrengen voor een duurzame inrichting van het water. Hierbij is ook een voorstel gelanceerd waarbij er een snelweg wordt aangelegd die via Marken en Purmerend naar Alkmaar loopt. Als je meer wilt weten: de 24 inrichtingsvoorstellen voor het Markermeer zijn van 7 maart tot en met 7 juni tentoongesteld in Lelystad, zie  http://www.nieuwlanderfgoed.nl/museum/tentoonstellingen/tijdelijk/samm-inrichtingsvoorstellen-markermeer-en-ijmeer .

 
 

Bron: A3ana Stam, maandag 16 maart 2009

 
 naar Marker Nieuws indexpagina