naar Marker Nieuws indexpagina
Verkeershinder kruispunt Bereklauw/Zeedijk (N518)
 

De provincie Noord-Holland gaat op 16 maart 2009 starten met de aanleg van een verkeersplateau bij de kruising van de Bereklauw (Monnickendam)  met de provinciale weg N518 in de gemeente Waterland. Gelijktijdig worden twee bushaltes bij het kruispunt verbeterd om het openbaar vervoer beter toegankelijk te maken.

Lichte verkeershinder van 16 maart tot 7 april 2009

Van 16 maart tot 7 april 2009 wordt alleen overdag gewerkt. Tijdens de werkzaamheden zal een rijstrook beschikbaar blijven voor de doorstroming van het verkeer. Het autoverkeer wordt overdag in twee richtingen over één rijstrook geleid met behulp van verkeerslichten. 's Avonds en in de weekenden is de weg voor verkeer in beide richtingen opengesteld.

Nachtafsluiting Bereklauw van 7 t/m 9 april 2009

Dinsdag 7, woensdag, 8 en donderdag 9 april 2009 werkt de aannemer van 20.00 uur tot 05.00 uur. Het kruispunt Bereklauw/N518 is tijdens deze nachten volledig gestremd. Dit is nodig om de toplaag van de weg te kunnen frezen en om nieuw asfalt en belijning aan te kunnen brengen. Overdag is de weg open voor al het verkeer. Door deze afsluiting is er gedurende deze drie nachten – vanwege de beperkte capaciteit van de Pelserbrug in de Eilandweg – geen vrachtverkeer mogelijk richting Zuiderwoude, Uitdam en Marken. Er is helaas geen alternatieve route voor het vrachtverkeer.

De omleidingroutes voor personenauto’s

Personenauto’s kunnen de volgende omleidingsroutes volgen:

  • Van en naar de wijk Bereklauw vanaf de N247:
    Via Bernhardlaan – Pierebaan – Houtrib en Zwaluwtong
  • Vanuit Marken:
    Zuiderwoudergouw – Burgemeester Peereboomweg – Molengouw – Cornelis Roelestraat – Eilandweg
  • Naar Marken:
    Eilandweg – Zuideinde – Molengouw – Burgemeester Peereboomweg – Zuiderwoudergouw

De omleidingroutes worden met borden aangegeven. Fietsers en voetgangers hebben tijdens de uitvoering te allen tijde doorgang.

Informatie

Voor informatie over de uitvoering kunt u contact opnemen met:
directievoerder T. Vu
e-mail:
vut@noord-holland.nl
tel: 023 - 514 53 04.

 
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 5 maart 2009

 
 naar Marker Nieuws indexpagina