naar Marker Nieuws indexpagina
KNRM Marken heeft eerste uitruk van 2009
  Het ijs op de Gouwzee tussen Marken & Volendam is nog niet verdwenen of de eerste uitruk van het jaar 2009 was voor vrijwilligers van K.N.RM. station Marken een feit. Om 13.31 uur ging de "pager" met de melding:

"Vaartuig maakt water, Prio 1, station Marken & Zeevang"

Vorige week waren de mensen nog aan het schaatsen op het bevroren water, waar de mensen van de KNRM nu al weer aan het varen waren om de zandzuiger 'Eos" te helpen. De beide reddingboten, de Hendrik Jacob en de Frans Verkade lagen nog "in de winter stalling".

 
 

Bron: PepProductions, woensdag 21 januari 2009

 
    *****  
Water stroomt in machinekamer zandzuiger Markermeer
 

Woensdag 21 januari rond 13.30 uur meldde de zandzuiger ‘Eos’ dat het water maakte in de machinekamer. Het schip bevond zich op dat moment ca. 5 kilometer zuidzuidoost van Wijdenes. Aan boord bevonden zich 2 personen. Dit heeft het Kustwachtcentrum Den Helder woensdagmiddag bekendgemaakt.

Door het Kustwachtcentrum Den Helder werden direct de reddingboten van station Marken van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en de reddingboten van de stations Wijdenes en Warder van de Reddingsbrigades Nederland gealarmeerd.

Door het nog aanwezig ijs hadden de reddingboten de nodige moeite om het schip te bereiken. Eénmaal ter plaatse werden extra pompen overgezet. De bemanning was in goede gezondheid.

Rond 15.00 uur was de situatie onder controle en konden de reddingboten terug naar station. Het gat in de machinekamer kon worden gedicht. Alleen de reddingboot van Marken bleef ter plaatse voor verdere begeleiding. Waar het schip heen gebracht zal worden, is momenteel nog niet bekend.

 

Bron: Blik op het Nieuws, woensdag 21 januari 2009

 naar Marker Nieuws indexpagina