MARKEN in het NIEUWS
    

Twee doden bij neerstorten vliegtuigje in Markermeer

  Melding voor o.a. KNRM Marken:  
  "LUCHTVAARTUIG IN PROBLEMEN, PRIO 1 , STATION MKN,ZVG,WDS"  
  14 september 2008, 12:54 uur  
   
 
Zondagmiddag rond een uur is in het Markermeer voor de kust van Hoorn een ultralight vliegtuigje van Vliegclub Wieringermeer neergestort. De vlieger, afkomstig uit Purmerend, en een inzittende kwamen om het leven.

Een ooggetuige zou hebben gezien dat in de lucht een vleugel van het toestelletje afbrook, waarna het in het water stortte. Hulpdiensten zochten de hele middag met man en macht naar vliegtuig en inzittenden. Volgens woordvoerder Jan Regeling van de kustwacht was de positie snel bepaald. ,,Want daar kwam olie naar boven.''  

Op die plek werd 's middags volop gedoken. In het vliegtuigje troffen duikers eind van de middag de twee slachtoffers aan.

Verschillende reddingsteams waren bij de operatie betrokken. De KNRM rukte uit met de boten van Enkhuizen en Marken. De reddingsboot Hoorn voer uit met het duikteam van de Hoornse brandweer aan boord. Ook de lokale reddingstations van Wijdenes en Warder boden hulp.

Volgens Voorrzitter André Harte van Vliegclub Wieringermeer gaat het om een ervaren vlieger die zijn toestel zelf heeft gebouwd en een passagier. De ULV is opgestegen vanaf het vliegveldje bij Middenmeer. Over de oorzaak van de noodlanding op het water of crash, kan hij alleen speculeren. ,,Het kan motorstoring zijn, brand, een besturingsprobleem. Er is een getuige die zegt dat er een vleugel afbrak in de lucht. Wat het ook was, dit is dieptriest.''

 

Bron: Noordhollands Dagblad (internet), zondag 14 september 2008