MARKEN in het NIEUWS
    
Bezoekersonderzoek naar toeristische trekpleisters Noord-Holland
Enquêtes op achttien locaties verspreid over de provincie
 
Voor het eerst zal een uitgebreid onderzoek plaatsvinden onder bezoekers van Noord-Hollandse toeristische trekpleisters. Op maar liefst achttien locaties, verspreid over de provincie, zullen bezoekers worden benaderd.
 Het onderzoek is in juni begonnen en loopt nog tot eind oktober. Het is de eerste keer dat zo’n groot bezoekersonderzoek wordt gedaan in Noord-Holland. Het onderzoek is een samenwerkingsverband tussen Toerisme Noord-Holland, Provincie Noord Holland  en het Amsterdams Toerisme & Congres Bureau (ATCB).

Doelstelling
Het bezoekersonderzoek heeft drie doelstellingen: het beter leren kennen van de bezoeker en zijn gedrag, het analyseren van trends en vaststellen wat toerisme bijdraagt aan de provinciale economie in termen van inkomsten en banen.

Analyses
De verzamelde informatie wordt gebruikt voor het maken van een sterkte/zwakte analyse van het Noord-Hollandse toerisme. De aanbevelingen uit de analyse kunnen gebruikt worden door lokale en regionale bestuurders en het bedrijfsleven om de dienstverlening op het toeristisch gebied te verbeteren en daarmee de concurrentiepositie te versterken.  

Persoonlijk gesprek
Naar schatting 4.800 bezoekers zullen worden benaderd voor een interview van zo’n 15 minuten. Het vraaggesprek omvat 40 vragen en gaan over de toeristische trekpleister die op dat moment wordt bezocht. Daarbij komen vragen aan de orde als: “Wat vindt u van het huidige aanbod?”, “ Wat vindt u van de gastvrijheid van de bevolking?”, “Wat vindt u van de prijs/kwaliteitverhouding?”.

Locaties
De interviews worden afgenomen in /nabij de volgende plaatsen: Alkmaar, Bergen aan Zee, Callantsoog, Den Helder, Edam, Egmond aan Zee, Enkhuizen, Haarlem, Hoorn,
Marken, Medemblik, Muiden, Monnickendam, Naarden, Texel, Velsen/IJmuiden aan Zee, Volendam en Zandvoort.
 

Bron: www.tourpress.nl , donderdag 17 juli 2008