MARKEN in het NIEUWS
    
Klacht over straatwerk bij Buurterstraat 15 en 17 te Marken
(ingezonden brief)
  Geachte gemeente,

Vol verbijstering volg ik de straatwerkzaamheden zoals boven genoemd, hierbij een kort overzicht.

Dinsdag 1 juli 2008 ontvingen we een briefje met het verzoek geen auto’s meer voor Buurterstraat 15 en 17 te parkeren, omdat een dag later werkzaamheden (herstraten van gedeeltelijk de rijbaan van de Buurterstraat) stonden gepland.
En inderdaad, in de loop van woensdag (mijn vriendin en ik waren al naar ons werk) is met de werkzaamheden begonnen.
Toen ik woensdagavond thuis kwam waren er een stuk of vier parkeervakken opgebroken en nog eens vijf parkeervakken konden niet gebruikt worden omdat hier materialen waren opgeslagen.
Nou is er al jaren geen aandacht meer besteed aan extra parkeerplaatsen in onze omgeving, waar steeds meer mensen met auto’s zijn komen wonen, dus moest er even gezocht worden naar een tijdelijke alternatieve parkeerplaats, evenals een aantal mede omwonenden, die net als ik niet altijd voor zes uur thuis zijn en dus alle parkeervakken bezet aantreffen.
Maar goed, de werkzaamheden betroffen alleen een deel van de rijbaan en in de brief stond dat geprobeerd zou worden de overlast tot een minimum te beperken, dus voor een paar dagen was dit wel uit te houden.

Helaas, vrijdag was van alle opgebroken parkeervakken nog niet één vak opengesteld, losse materialen zijn her en der in het werkvak achtergelaten en op vier andere parkeervakken lagen materialen en zand opgeslagen. Gelukkig konden we er nog wel langs rijden om verderop in deze doodlopende straat naar school de beschikbare parkeervakken te benutten.
Al met al niet fijn met het weekend voor de deur en vlakbij een uitgaansgelegenheid voor jongeren. De straatstenen lagen voor het oprapen, stel dat er een paar vandalen tussen zouden zitten.
Gelukkig is het zover niet gekomen en zijn we ongeschonden het weekend door gekomen, dus geen reden om te klagen.
Maandag zijn de stratenmakers weer verder gegaan en zijn vier parkeervakken afgerond. Maar door de hoogte van een aanwezige inspectieput is het straatwerk dermate hoger uitgevoerd dat er nog geen gebruik van kan worden gemaakt, omdat de toegangsweg een stuk lager ligt.
En ja hoor, waar we al bang voor waren, ook de weg moest worden opengebroken.

Maar nou komt het.
Ik kom vanavond thuis en de weg is gewoon opengebroken achtergelaten!!
Geen voorzieningen om te kunnen passeren, straatstenen op het trottoir voor de toegang van de percelen (we hebben nota bene zelf de stenen weg moeten halen om bij ons huis te komen)!!
Wat als morgen de krantenjongen struikelt… voer voor de arbeidsinspectie zou ik zeggen.

En het ergste komt nog, in de achterliggende parkeervakken van deze doodlopende straat staan nog auto’s geparkeerd!!!
Eén van deze auto’s is van mijn vriendin en die moet morgen om half 8 weg om te werken, maar kan er niet langs!!!
En wat dachten jullie van die andere mensen die daar staan geparkeerd!?
Op bijlage heb ik foto’s van de situatie van vandaag (8 juli 2008) toegevoegd.

Ik zal jullie eerlijk zeggen, ik ben RAZEND!!!
En mijn buren ook (mijn buurvrouw van nr. 13 is in de zeventig jaar en noemde het zelfs asociaal)!
Mijn andere buurman van nr. 17 gaat morgen op vakantie en zag vandaag “de bui” al aankomen en heeft gelukkig zijn auto elders kunnen parkeren.

Hier betaal ik toch geen belasting voor!!!

Als jullie de aannemer hadden verplicht de werkzaamheden gefaseerd uit te laten voeren, had de overlast tot een minimum kunnen worden beperkt, maar dit lijkt werkelijk helemaal nergens op. Nog een geluk dat we op Marken niet zoveel last hebben van vandalisme, anders waren afgelopen weekend misschien een aantal ruiten van huizen en auto’s in de straat gesneuveld.
Ik dacht dat de gemeente Waterland aan zijn imago moesten werken, zoveel als mogelijk hinder zien te voorkomen, professioneel zijn in uitvoering van taken…

Als jullie morgen (woensdag 9 juli 2008) voor 07.30 uur geen voorzieningen hebben getroffen, zodat auto’s, fietsers en voetgangers normaal kunnen passeren, ga ik termijnen inhouden van de gemeentelijke belasting, breng alle kosten in rekening die verband houden met het te laat op het werk komen en meld deze blunder bij de pers en bij de overheid.

Ik vertrouw op een zeer snelle afwikkeling van deze zaak.
 

Bron: P.C. Schipper, dinsdag 8 juli 2008