MARKEN in het NIEUWS
    
Declareer kosten bij Arriva

Tijdens de OV-staking vaart de Marken Express voor de schoolkinderen van het Don Bosco College. (dank je wel Grietje Jansen). Voor deze ouders en voor alle andere mensen die gebruik maken van het OV bijgaand de brief en het declaratieformulier welke naar Arriva  gestuurd kan worden.

Om iedereen te bereiken is de MES Site de beste manier. Via bijgaande link is het formulier te downloaden.

www.stopdestaking.nl

Bron: Yvonne Boes-Ooms, dinsdag 3 juni 2008

***********
Marken terug in de tijd door busstaking
Door de busstaking zijn reizigers gedwongen om creatieve oplossingen te vinden om op het werk of school te komen. Of ze moeten terug in de tijd. Zoals op Marken waar de veerdienst met Volendam voor het eerst sinds vijftig jaar weer om zeven uur 's ochtends vertrekt zodat dertig scholieren weer op tijd op school zijn.
Het is iets voor half drie als Lisa Springer (16) komt aanfietsen. Ze is net op tijd voor de boot van half drie. Maar de havo-4 scholiere is vooral erg in haar nopjes met de vroege bootdienst die sinds deze week weer gaat. ,,Door de busstaking komen de scholieren die in Volendam naar school gaan anders moeilijk op tijd op school. De eerste boot gaat normaal pas om elf uur. Enige minpuntje is wel dat de boot terug een half uur vroeger gaat dan de bus.''Het idee om de boot weer in te zetten kwam van een vriendin van Springers moeder die vorige week eens ging bellen met de Marken Express. Grietje Janssen: ,,Ze wilden dat wel. Dus die bootjongen moet nou om zes uur al zijn bed uit. Het is als vijftig jaar geleden toen de dijk er nog niet was. Ik vind dat echt prachtig van die jongens. Fideel van die Volendammers.'' Nu mogen de scholieren de boot op voor zeven euro retour. De fiets mag gratis mee.

Bron: NHD internet, woensdag 4 juni 2008