MARKEN in het NIEUWS
    
Zaterdag, 26 april 2008,  was het Nationale Reddingbootdag. De Koninklijke Reddingmaatschappij (KNRM) biedt op zo'n dag de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het werk wat de KNRM uitvoert. Deze dag was met name bestemd voor de donateurs van de KNRM, maar iedereen was welkom. Op Station Marken van de KNRM kon het boothuis, "Evert en Jo van der Elst", bezichtigd worden. De aanwezige bemanning vertelde over het vrijwilligerswerk dat zij doen. Ook kon worden meegevaren op één van de beide reddingboten, de Frans Verkade & de Hendrik Jacob. Aaltje Moenis bemande o.a. de stand waar artikelen van de KNRM kon worden gekocht. Men kon zich hier ook aanmelden als donateur van de KNRM. Nieuwe donateurs dongen overigens mee naar een mooie prijs, een gezinssloep. Onderstaand een foto verslag van deze dag.
Prachtig weer maakt groot succes van open dag KNRM
IJMUIDEN - De open dag van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) is ,,reuze gezellig en druk'' verlopen. ,,Dat was natuurlijk mede te danken aan het prachtige weer'', laat een woordvoerder zaterdag na afloop weten.
De toeloop bij de veertig stations die open waren was wel te overzien en de opkomst voldeed aan de verwachtingen. Vooral op de stations in Hoek van Holland en IJmuiden was het een drukte van belang.
De KNRM verwacht op deze promotiedag vijf- tot zeshonderd nieuwe donateurs te hebben gestrikt. Voor 25 euro konden belangstellenden donateur worden en mochten ze dan meevaren met een van de boten.
Eigenlijk liep de open dag om vier uur ten einde, maar om iedereen te laten varen, gingen sommige stations tot vijf uur door.
Op Marken duurde de festiviteiten sowieso langer. Dat station bestond twintig jaar en ter gelegenheid daarvan kregen de zes vrijwilligers die er al vanaf dag één bij zijn alle zes een lintje.

Bron: ANP, zaterdag 26 april 2008

  Ook werden er poffertjes verkocht.....
Drijvend boothuis voor de Hendrik Jacob Drijvend boothuis voor de Hendrik Jacob
De Frans Verkade Drijvend boothuis voor de Hendrik Jacob
Iedereen die wilde meevaren MOEST een reddingsvest aan  
Diverse mensen stonden te wachten op o.a. de Frans Verkade Elly Molenaar interviewt een donateur uit Broek in Waterland
  Elly Molenaar interviewt een donateur uit Broek in Waterland
  Niels van Veen ging samen met z'n opa ook een tochtje maken

Bron: PepProductions, zaterdag 26 april 2008