MARKEN in het NIEUWS
    
Lintjesregen 2008
Op vrijdag 25 april 2008 zijn in de Gemeente Waterland 13 Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Mr. E.F. Jongmans verzorgde de uitreikingen in de raadszaal van het gemeentehuis. (Marken 1x, Monnickendam 6x, Broek in Waterland 2x en Ilpendam 4x)
Dit jaar heeft 1 Marker een koninklijke onderscheiding ontvangen:
De Marker met een koninklijke onderscheiding:
Jaap Boes
Jaap Boes heeft de volgende activiteiten ontplooid:

Gereformeerde Patmos Kerk op Marken:

  • 1961 - heden: Kerkrentmeester (diaken)
  • 1981 - heden: Decorandus bedient de geluidsapparatuur tijdens kerkdiensten, inclusief begrafenis- en huwelijksplechtigheden en gedurende kinderkerstfeesten. Hij is technisch actief op diverse fronten in de kerk. O.a. heeft hij samen met anderen in 2006 de kerkramen vervangen door dubbelglas en in 2007 het leien kerkdak vernieuwd. Daarnaast kunnen papierinzamelingsacties ten behoeve van het jeugdwerk op zijn conto worden geschreven.
  • 1987 - 1999: Voorzitter van het zendingscomité

Stichting Welzijn Ouderen Marken:

  • 1978 - heden: Als vrijwilliger verbonden aan de Stichting, waar hij deelneemt aan speciale seniorenactiviteiten, zoals busreizen, boottochten en dergelijke. Ook levert hij hulp en ondersteuning aan ouderen tijdens Christelijke Feestdagen. De vele vrijwilligersactiviteiten spelen zich voornamelijk af t.b.v. de stichting, maar ook rond andere activiteiten in de Marker gemeenschap.
   
5 van de 13 Waterlanders welke een lintje hebben mogen ontvangen (helaas heeft Burgemeester Jongmans het lintje bij een aantal decorandussen aan de verkeerde kant opgespeld. Het lintje behoort "links" te worden opgespeld, zowel bij heren als dames)
 
  
Foto's zijn genomen door Jan Cornelis Boes
Bron : www.waterland.nl , vrijdag 25 april 2008