MARKEN in het NIEUWS
    

Optreden Bessie en Bab groot succes !

Afgelopen zaterdag werd de nieuwjaarsreceptie van Marken, georganiseerd door Dorpshuis ‘Het Trefpunt’, weer zeer goed bezocht door bijna 400 mensen. De sfeer was vanaf het begin gezellig en de beste wensen voor 2008 werden volop uitgewisseld.

De mensen kregen bij binnenkomst een “schep uit de kom” (een lekker bowldrankje) en  een formulier waarop zij konden aangeven wie volgens hen de man van 2007, de vrouw van 2007 en het team van 2007 was. In alle categorieën was de strijd tussen de 4 genomineerden spannend, maar uiteindelijk ging Martijn Springer (die ‘Diving Evert’ boven water haalden tijdens de Marker havenfeesten) met de titel man van 2007 naar huis, ging Trijn (van de toren) de Vries- Visser (dit jaar 50 geworden en al jaren het gezicht van Juliana en gastvrouw bij diverse gelegenheden) als vrouw van 2007 naar huis en mogen de bestuursleden van de Marker Evenementen Stichting (Havenfeesten, Sinterklaas en dergelijke + de realisatie van het eindfeest “50 jaar dijk”) zich team van 2007 noemen. Alle winnaars van harte gefeliciteerd, jullie hebben het dik verdiend !

De overige genomineerden die een ereplekje hebben verdiend zijn in de categorie mannen: Rahmon Zondervan, Bertus Wolters en Marc de Greeuw,  in de categorie vrouwen: Kelly Zeeman, Selina Commandeur en Melanie Visser en in de categorie teams: Stichting 50 jaar dijk, de IJsclub en S.V. Marken 1.

De klapper van het nieuwjaarsfeest was het optreden van Bessie (Elbert Stoker), Bab (Klaas Commandeur) en kleindochter Luutje Neeltje “Lucinda” (Adinda Boes- Dorland).  In het Merekers werd het afgelopen jaar op hilarische wijze nog even doorgesproken aan de koffietafel, terwijl Bessie de was aan het strijken was. Menig Marker en ook Waterlander werd op de hak genomen, wat geweldige situaties uit het publiek opleverde. Al met al was het een gezellige avond, en is er nog lang nageborreld en nagepraat in dorpshuis ‘Het Trefpunt’ en later in Jeugdgebouw ‘de Zonnewijzer’ welke ook de deuren hadden opengesteld voor de Marker bevolking om iedereen het beste voor 2008 te kunnen wensen. Mede door de inzet van de vele vrijwilligers was de nieuwjaarsreceptie een succes, de evenementencommissie van dorpshuis ‘Het Trefpunt’ kan dan ook weer terugkijken op een zeer geslaagd evenement en zullen er ongetwijfeld alles aan doen om het volgend jaar minstens zo leuk en gezellig te maken.

 
Tekst "Bessie & Bap 2007"

Bron: Eddy Schipper, zaterdag 5 januari 2008