MARKEN in het NIEUWS
    

Naar aanleiding van mijn tocht Parijs-Brest-Parijs een klein verslag.

Maandag 20 augustus om 20.00 uur bij de start aanwezig met 5300 andere deelnemers, waaronder 86 mannen en 3 vrouwen uit Nederland. Er werd gestart met groepen van 600 man, heb dus 2 uur lang geschuifeld naar de startlijn.

Om 21.55 uur eindelijk op de fiets, meteen de voor ons open gestelde snelweg op. Fietste in het begin een hoog tempo om een beetje vooraan te raken om zodoende bij de controle posten ( op het parcours om de 90 km) vlotter te kunnen stempelen en minder lang in de rij te hoeven staan voor het eten en drinken. In de nacht mooi helder weer. Dat veranderd in de loop van de ochtend, dat begint met regen en regelmatig zeer zware buien. In de loop van de avond 19.00 uur werd het weer droog.

Ik ben nog redelijk fit, voel me goed, ben ook nog niet slaperig en ben van plan om door te rijden naar Brest. En dat gaat goed, dinsdagnacht om 02.30 uur ben ik er, 600 km afgelegd in 28 1/2 uur. Ga slapen in een sporthal van 03.00 uur tot 06.00 uur. Woensdag om 07.00 uur zit ik weer op de fiets terug naar Parijs. Overdag redelijk fietsweer, wel een beetje fris. s Avond weer regen, s nachts nog veel meer regen, donderdag overdag eindelijk droog. Voel me nog steeds goed, maar de laatste 50 km krijg ik last van mijn voetzolen, ze beginnen te branden. Ik doe het kalm aan, stap wel 5 keer af.

Parijs, donderdag om 18.00 uur, 1200 km in 68 uur, ben zeer tevreden. Een geweldige ervaring al die uren op de fiets, je vermoeidheid verdringen van tijd tot tijd je slaap overwinnen en maar scherp blijven. Je moet wel want je zit wel op de weg (fietspaden zijn er niet) met autos en zware vrachtwagens die allemaal het gas erop houden, want anders komen ze de heuvels niet op. Oja en er zitten ook nog even 10.000 hoogte meters in het parcours. Je kunt ook naar de site PARIS-BREST-PARIS.ORG waar ik onder nummer 3136 te vinden ben.

 Met vriendelijke groet,

Cees Commandeur

Bron: Cees Commandeur, vrijdag 31 augustus 2007