MARKEN in het NIEUWS
    
Bron : Telegraaf, maandag 17 juli 2006 Bron : Noordhollands Dagblad, maandag 17 juli 2006 (voorpagina)
   
Bron : Het Parool, maandag 17 juli 2006
  

Watersporter raakt arm kwijt op Markermeer


MARKEN (ANP) - Een 19-jarige man uit Middelie is zondagmiddag op het Markermeer een arm kwijtgeraakt toen hij zich op een luchtbed liet voortslepen door een motorboot. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Het ongeval gebeurde op het water tussen Marken en Volendam, toen het touw losraakte waarmee het luchtbed aan de boot vastzat. Het slachtoffer is met een slagaderlijke bloeding in zeer kritieke toestand via de haven van Marken naar het AMC in Amsterdam vervoerd. Daar is hij aan het einde van de middag met spoed geopereerd.
Het slachtoffer was zondagmiddag aan het varen met een oudere broer en drie vriendinnen. Met het touw rondom het luchtbed gebonden ging hij achter de motorboot hangen en liet hij zich met grote snelheid voortslepen. Volgens de politie raakte het touw hierbij los en sloeg het met grote kracht de arm van de 19-jarige man af.
Direct na het incident trokken de vier in de boot het slachtoffer aan boord en probeerden zij het bloeden zo goed mogelijk te stelpen. In de haven van Marken sloegen zij vervolgens alarm. Volgens de politie was het slachtoffer tot in Marken bij kennis. Daarna raakte hij in shock.
Duikers hebben zondagmiddag in het water geruime tijd gezocht naar de arm, die was gezonken. De zoektocht is volgens de politie gestaakt toen artsen in het AMC aangaven dat voortzetting zinloos was.

Bron : ANP (algemeen nieuwsbericht), zondag 16 juli 2006