MARKEN in het NIEUWS
    

Reportage 17e Havenfeesten

braderie op zaterdag winnende team van de sportmiddag

Van 29 juni tot en met 2 juli organiseerde de Marker Evenementen Stichting (MES) wederom de Havenfeesten op Marken. Een gevarieerd programma met muzikale, culturele en sportieve activiteiten.

 Druk bezochte en zonnige Havenfeesten

Vanaf donderdag 29 juni was het feest op Marken. Voor elke leeftijd of interesse was een activiteit georganiseerd. De leden van de MES zijn allemaal mannen en vrouwen die naast hun reguliere baan of opleiding een professioneel evenement realiseren. Hiervoor krijgen zij hulp van het bedrijfsleven en vele enthousiaste vrijwilligers. In de enorme tent op de Haven gingen donderdagavond vanaf zeven uur de Havenfeesten van start.

Muziek

Luisteren en dansen naar muziek van anderen of je idool playbacken het was allemaal mogelijk. Niet alleen de jeugd tot 17 jaar had zijn playbackact tot in de puntjes voorbereid. Ook hun moeders en vaders zetten een echte show neer. Vrijdagavond was het podium voor diverse Marker bands. Road2nowhere, Alcatrash en Nasty Habits hebben hun sporen al ruimschoots verdiend en de bezoekers genoten van de verschillende soorten muziek. Zaterdagavond waren het Marit Zwarthoed en Trend uit Volendam die beiden een prima voorstelling neerzetten.

 Cultureel

De klederdrachtenshow van nog bestaande drachten op zaterdag trok veel bezoekers met een fotocamera in de aanslag. Zoveel soorten authentieke kleding ziet men niet vaak verzameld. Buiten werd ondertussen de paling gerookt die later gekeurd en geveild zou worden. Op de braderie stonden kraampjes met eten en activiteiten. Nieuwe kleding en onderdelen van het Marker goed gingen dan ook grif van de hand. Jan Schild bood bijzondere boeken, artikelen en afbeeldingen van Marken uit vroeger dagen aan. Op zondag werd na de traditionele kerkdienst een koffieconcert ten gehore gebracht waaraan diverse zangverenigingen van Marken aan meededen.  

Actief

De Havenfeesten staan ook in het teken van sport en spel. Naast darten, bridgen en klaverjassen waren er ook demonstratielessen Nordic Walking. De sportdag is een van de oudste onderdelen van de feesten en bijzonder populair. Diverse groepen streden om de snelste tijd om het parcours af te leggen. De zeep in combinatie met water zorgde voor veel valpartijen. De snelste groep: Liselotte, Candy, Hilco en Robin mochten de beker voor de gemengde teams in ontvangst nemen.

 Reality Soap

In de loop van de zondagmiddag stond iedereen in en rond de tent met plezierige spanning af te wachten. Want Jan Smit kwam optreden. De reddingsboot van de KNRM zorgde voor een heerlijke koele overtocht. Jan werd samen met zijn zusters, enkele vrienden en natuurlijk de cameraman in stijl naar Marken vervoerd. Hij had er zin in en dat was te merken. Het was een spetterend optreden dat in de volle tent bijzonder gewaardeerd werd. Na de derde toegift stapte Jan voor de laatste keer het podium af. En Ian Peereboom was de gelukkige, want hij kreeg ter plaatse een handtekening. Daarna was Jan weer vertrokken. De bezoekers van de tent gingen tot laat door met de feestband La Stampa. De stemming zat er goed in.

Nagenieten kunt u op www.mesmarken.nl

palingroker Piet Honingh Ian Peereboom krijgt een handtekening van Jan Smit
Bron : Trijn, maandag 3 juli 2006