MARKEN in het NIEUWS
    
Big Band Battle in Dorpshuis Het Trefpunt 
   

Op vrijdag 19 mei vindt in Caddy’s Diner aan de Verzetslaan in Purmerend een Big Band Battle plaats. Het betreft een dubbel concert van de Big Band uit Denenmarken en van de Big Band van Muziekschool Waterland. Dit optreden maakt onderdeel uit van een bezoek dat de Deense Big Band aan Nederland brengt. Een dag later zijn de jeugdige jazzmusici uit Horsens nogmaals in Waterland te horen. Dan treden zij op in Dorpshuis Het Trefpunt op Marken.

Beide concerten zijn gratis.  

Zowel de Deense als de Waterlandse Big Band hebben een gevarieerd repertoire dat zich uitstrekt van swing tot latin en funk. De grootte en bezetting van beide bands komen redelijk overeen. Verschil zit voornamelijk in de leeftijd van de bandleden. Waar de band uit Denemarken vooral uit jongeren bestaat loopt deze bij de band van Muziekschool Waterland sterk uiteen, waarmee maar weer eens wordt aangetoond dat jazzmuziek alle leeftijden kan aanspreken.

 Voor het optreden op vrijdag 19 mei in Caddy’s gaan de deuren om 20.00 uur open en zal de muziek vanaf ca. 20.30 klinken. Op zaterdag 20 mei op Marken zal alleen de Deense Big Band optreden. Dit concert begint om 16.30 uur.
Voor beide optredens geldt dat de entree gratis is.

  
Bron : PepProductions, zondag 14 mei 2006